Vi blir nog kvar här ett par dagar till sedan åker vi till Madeira en tur på ca 4 dygn.
Efter Madeira blir det Canarieöarna så att vi är på Gran Canaria till den 17/11.
Idag har vi varit på marknaden i Cascais med två portugiser. Vi har handlat fisk och grönsaker. Nu står Sune i köket på en restaurang och han skall göra stekta sardiner som vi tillagar som stekt strömming, han skall grava fisk och göra en skagenröra. Vi får se hur det smakar och hur portugiserna tycker att det smakar.
Allt är bra här i Cascais, solen skiner varje dag. Vi promenerar, badar och underhåller båten.
Vi har fått motorn till ankarspelet lagat av en mekaniker som är 74 år. Han har arbetat i Sydafrika i 30 år men nu flyttat hem till Portugal igen.
| Sune tillagar svensk tapas |
| Nu skall restaurangägaren prova det Sune tillagat, han tyckte om maten. |
Det låter helt underbart! Grilla sardin, lägg på brödet - ät och njut! En riktigt god grönsallad med tomat, lök, olja och vinäger är självklar följeslagre. Rödvin är drycken som passar till :)
SvaraRaderaJust det, glöm inte att äta bacalhau (typ lutfisk).
Önskar vi var där! Må gott!! /Maarit och Pedro
Idag är det Portugisikböngryta som blir lunchen men bacahlau skall vi inte missa.
SvaraRaderaHälsa vintterupptagarna
/Margaretha o Sune
Följer sida ned stort intresse, det är så spännande att se hur långt ni har kommit!! Om ni inte hinner till Kanarieöarna för att fira 60-årsdagen så kanske ni kan ta flyget dit, där ni ska träffa de andra. Ser att ni alltid har lite att pyssla med vad gäller båten men det hör väl till :)Ni ser er också omkring lite där ni är, det är väl lite av halva resan..att uppleva nya platser!! Ha det bra Bodil o Rune
SvaraRaderaKul att ni "är med på resan" Vi hopas vi hinner fram till Kanarieöarna, just nu har vi bra tidsmarginal. Turistandte är halva resan. Skör om er
SvaraRadera