Välkommen

Vi har startat den här bloggen för att släkt ,vänner och andra intresserade ska kunna följa ombyggnaden/förberedelserna inför vår långsegling med start sommaren 2010. Sy Palmina är en Najad 343 från 1983 som är förlängd i aktern och har fått peke i fören

torsdag 28 oktober 2010

Madeira

Igår kväll anlände vi Madeira,vi ligger i hamnen Quinta do Lorde ca 3mil från Funchal. Dom håller på att bygga en resort här och har hållt på i flera år. Nu har dom kommit av sig säkert pga lågkonjunkturen i europa. Hamnen är fin, fina wc och dusch.Ddet finns en restaurang men man måste åka buss för att handla.
Det går en buss till Funchal som vi planerar att ta någon dag.
Vandringsleder finns utanför knuten.
Vi hade en  lugn och solig segling hit, Sune har testat olika sätt att spira genuan på inför överseglingen.
Idag har vi åkt till staden Machico för att handla, och äntligen hittade vi 5 st konserveringsglas. Ikväll har vi lagat köttfärssås på 1kg köttfärs och nu skall vi konservera den. Det blir 4 mål för 3 personer på överseglingen. Vår jakt på konserveringsglas fortsätter, vi vill laga köttgryta och fixa kokt kycklingkött som vi kan konservera.






Sune testar sin konstruktion med rep för att kunna klättra upp i masten. Det gick inte så bra så han fick hjälp ner annars hade vi inte kommit längre på vår resa mot Karibien.

2 kommentarer:

  1. Jag ska ti Winjas ostkällare idag och titta efter konserverad anka så vi kan äta Anka confit!

    Konseveringsmetod enligt DN.se
    "Tillvägagångssättet går ut på att man först saltar in en bit fet fågel eller fläskkött, sedan värmer denna på låg värme och till sist lagrar godbitarna i sitt eget fett. På så vis har man förfärdigat en sats confit" /Anders L

    SvaraRadera
  2. Hoppas du hittar Anka att ta med dig. Det kan vi nästa ha som julmiddag ? Hittar du några fler bra köttkoserver slå till för det finns inte några bra här i Portugal. Kanske finns det på Kanarieöarna vi får se.

    SvaraRadera