Välkommen

Vi har startat den här bloggen för att släkt ,vänner och andra intresserade ska kunna följa ombyggnaden/förberedelserna inför vår långsegling med start sommaren 2010. Sy Palmina är en Najad 343 från 1983 som är förlängd i aktern och har fått peke i fören

tisdag 18 september 2012

Förberedelser utifall att Nadine når Horta

Vi har nu många linor iland, 2 ankare ute, surrat storseglet runt bommen med linor, tagit ner genuan och kuttern, tagit bort Biminin – allt för att minska vindmotståndet.
Vi har bunkrat upp med mat så vi slipper gå att handla när vind och regn kommer.
Hamnen är full med linor kors och tvärs och många har ett akterankare ute fast det är pontoner.
Vi vill se vad som händer med Nadine, det verkar som stormen snurrar runt Azorerna. På väder filerna som sträcker sig till Söndag 23 sept har den inte gått vidare.
Vi kommer inte att lämna Horta innan det är lugnt.
Just nu har vi strålande solsken och ca 7 m/s och hoppas att det fortsätter och att Nadine tar en annan väg eller luckras upp.





1 kommentar:

  1. Det verkar verkligen vara en händelserik seglats ni är ute på, det händer alltid ngt. och vädret råder man ju inte över!! Tur att det gick bra så ni inte brakade in i ngn annan båt oj,oj :) Skönt att ni har sol o värme! Marie o jag har ju varit i Turkiet för 1 mån. sedan och där hade vi +36 gr.och +28 i havet, härligt, men ibland var det lite för varmt, man var blöt nästan hela tiden, om 2 dgr. åker ju Peter, Ann o Otto dit där vi var, SIDE, mycket fint o god mat mm. Det blir skönt för dem att komma till värmen, Otto blir säkert glad, han gillar ju inte att ha för mkt på sig o absolut inte stövlar!! Den lille goingen :) Alltid glad enl. Ann, men också bestämd, det är ju bra. Varje morgon går han ner till Buff och hälsar honom godmorgon..då säger han uff, uff o traskar ner. Åker till dem i dec. då har vi inte setts på 6 mån. Ska bli kul :) Ha det riktigt bra....kram B.

    SvaraRadera