Välkommen

Vi har startat den här bloggen för att släkt ,vänner och andra intresserade ska kunna följa ombyggnaden/förberedelserna inför vår långsegling med start sommaren 2010. Sy Palmina är en Najad 343 från 1983 som är förlängd i aktern och har fått peke i fören

fredag 7 september 2012

Lämnat Horta

Äntligen har vi avseglats från Horta på Faial till ön Sao Jorge och ligger nu i hamnen i Velas. Här kommer vi stanna ett par dagar.
Att det tagit så lång tid innan vi lämnat Horta beror på att Sune inväntade sitt temporära medborgarskap på Azorerna vilket ger oss stora rabatter i marinerna på Azorerna.

Vi såg inga valar mellan öarna , vilket många gör men vi såg en flock delfiner hoppande framför båten, och nu har vi fåglar troligtvis en form av fiskmåsar tjattrande runt.

2 kommentarer:

  1. Hej Sune och Margareta!
    Jag tittar till er blogg lite då och nu.men i under augusti blev det inget alls.Plötsligt finns en pinförsk kommentar. Vad fiffigt med ett temporärt medborgarskap! Vart bär färden nu då? Själv ska jag ut och plocka svamp i Ågesta skogarna. Nåja, leta efter den först, sen plocka.
    Ha det bra, nästa gång när ni är i Sth ska boka in er till mig:) Ha det bra och ha en fortsatt händelserik seglat. Ni har mycket att greja med. Hälsningar Gunilla K,

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Gunilla, grattis i efterskott.
      Kul att du följer oss. Vi. Fortsätter runt bland öarna i Azorerna- det är oerhört vackert och ett härligt klimat. Sedan blir det Madeira, kanske Marocko och Kanarieöarna under vintern. Vi ses när vi kommer hem vid nästa Sverigebesök.
      Kram Margaretha o Sune

      Radera