Välkommen

Vi har startat den här bloggen för att släkt ,vänner och andra intresserade ska kunna följa ombyggnaden/förberedelserna inför vår långsegling med start sommaren 2010. Sy Palmina är en Najad 343 från 1983 som är förlängd i aktern och har fått peke i fören

lördag 15 september 2012

Tillbaka i Horta , Orkanen Nadine

Efter en skumpig natt pga. av vågor som gick in i marinan i Velas beslöt vi oss för att segla vidare. Efter att ha tittat på väderprognoser beslöt vi oss för att åka tillbaka till Horta.  Det verkar som att orkanen Nadine kommer att beröra Azorerna under mitten/slutet av nästa vecka, då vill vi ligga i en så säker hamn som möjligt.
Vi hade en fin segling i halvvind och strålande solsken som ibland blev en kort regnskur. Efter en natt vid kajen för att receptionen i marina var stängd för kvällen ligger vi nu vid en ponton.
När vi skull in mot bryggan gick växelvajern av. Sune kunde inte backa eller köra framåt – vi hade fart så vi kom in, men lite för mycket fart. Jag hoppade av i fören och lyckades styra undan fören så det blev bara en lite smäll. Tur att ingen båt låg bredvid då hade det kunnat bli dyrt och tur att det inte hände på ett mer kritiskt ställe.
Vi har fått tag i en ny växelvajer som blir dagens arbete att byta – vilka nöjen vi har eller hur?

1 kommentar:

  1. Ni bara roar er.... Klokt att gå till en trygg hamn som ni hittar i. Charter till Marocko verkar svårt. Flygstol till Dakarta (Senegal) verkar enklare konstigt nog. Jag kollar vidare inför julplanerna.
    Anders L

    SvaraRadera