
Förrätt nr 1: gravad på Robbans vis två delar salt, en del socker, dill efter behag. Varva med tunt skivad tonfisk ner i kylen 5-6 Tim.
Förrätt nr 2:gravad med Limesaft från 2 lime,saften från ca. 4cm färsk Ingefära, lite soja, lite ostronsås. I med tunt skivad fisk, ner i kylen 5-6 Tim.
Huvudrätt: skär tonfisken i 3 mc kuber, rulla dom i sesamfrön, stek dom hastigt på hög värm (egentligen bara nudda stekpannan annars blir fisken torr) och ris.
Tillbehör nr 1: salsa på två sorters melon (Santa Maria och Honungs) tunt skivad rödlök, färsk koriander dressing med citron och salt och peppar.
Tillbehör nr 2: Fint hackad Azoriska tomater, fint hackad röd- och silverlök, massor med hackad persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar