Välkommen

Vi har startat den här bloggen för att släkt ,vänner och andra intresserade ska kunna följa ombyggnaden/förberedelserna inför vår långsegling med start sommaren 2010. Sy Palmina är en Najad 343 från 1983 som är förlängd i aktern och har fått peke i fören

onsdag 23 juli 2014

Segling till Santa Maria

Äntligen är båten i seglingsbart skick och vi lämnade Ponta Delgada Torsdag den 17/7 med sikte på Santa Maria. Vi fick en fin seglingi ca 10tim  till viken Sao Lourenco på östsidan av ön där vi svajankrade tillsammans med båten Pappilon mad Malcolm, Elena, Rafael och Jochim ombord. Härligt att kunna bada i klarblått vatten direkt från båten. Tyvärr var det en del maneter i vattnet. Till kvällen grillade vi spädgris och njöt i solnedgången.


På fredagen seglade vi vidare till Vila do Porto och förtöjde i Marinan. Vila do Porto är en liten stad, men den största på ön. Ön Santa Maria beskrivs som den soliga ön på Azorerna och luftfuktigheten är inte lika hög här som på dom andra öarna. 
Planen var att gå på Bluesfestivalen på Lördagen men tyvärr fick jag (Margaretha) solfrossa så vi bestämde oss för att stanna i båten. 
Tyvärr är det dyrt att hyra bil här ca 500kr/dag , vi har gjort en vandring efter kusten istället. Här på ön har de tidigare brutit kalk och vi hittade en del rester av det på vandringen vi blev även jagade av tre hästar som kommit lös. Vi lyckades skrämma iväg dom men det var riktigt otäckt och när vi sprang undan rev vi oss ordentligt i björnbärssnår. 
Imorgon planerar vi att åka tillbaka till Ponta Delgada för att installera vår nya Furlex till kutterna ( vi hade fått fel storlek från Benns så vi har fått beställa en ny och ta med den felaktiga till Sverige i November. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar