Välkommen

Vi har startat den här bloggen för att släkt ,vänner och andra intresserade ska kunna följa ombyggnaden/förberedelserna inför vår långsegling med start sommaren 2010. Sy Palmina är en Najad 343 från 1983 som är förlängd i aktern och har fått peke i fören

fredag 25 december 2015

S:Cruz, Teneriffa

Vädret har varit som en het sommar sedan vi kom hit. Vi har firat av våra portugisiska vänner på väg till Cap Verde på obestämd tid.
Staden är fin med flera bilfria gator och torg med grönska, en fantastisk marknad för frukt, grönsaker, kött och fisk öppet varje dag. 
Vi har besökt IKEA för att handla till julen och har även fått tag i en ny madrass till akterruffen.
Här finns ett fantastiskt bussnät över hela ön och även spårvagn i staden. Vi köper ett kort som stämplas i en maskin vid varje resa (2ggr om det skall gälla två resenärer)  en tydlig text om hur mycket som finns kvar på kortet och resorna är billiga = runt i stan och näromtoden ca 1€ - Något för SL att ta efter å det snaraste.
Här säljs fantastiska torkade skinkor för närmare 500€ , vi har inte köpt ngn skiva men spanjorerna köpes en hel del nu till jul. 
Marinan i S:t Cruz är bra, inga ryck i tamparna, nära till stan där allt du kan tankas behöva finns, fräscha duschar och toaletter, trevlig personal. 
Vi möter väldigt få turister i staden, förutom när kryssningsbåtarna lägger till.
20 min med buss till närmsta playa och ca 30min promenad om vi vill bada i saltvattenspooler (4€ för två inkl solstolar)

Ikväll blir det klassiskgratiskonsert bredvid marinan ( vi fem min att gå dit) det är Teneriffas symfoniorkester och deras kör och några inbjudna solister som uppträder. Vi har njutit i ett par kvällar av repetitionerna.

Just nu har vi kalimavindar, vindar med sand från Afrika så allt på båten måste spolas av när den har blåst över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar