Välkommen

Vi har startat den här bloggen för att släkt ,vänner och andra intresserade ska kunna följa ombyggnaden/förberedelserna inför vår långsegling med start sommaren 2010. Sy Palmina är en Najad 343 från 1983 som är förlängd i aktern och har fått peke i fören

tisdag 26 januari 2016

Gran Canario och kärt besök

Vi fick en fin seglats från Teneriffa och St Cruz  till Gran Canario och Puerto Rico ca 10 timmar tog det. La till i Puerto Rico på gästbryggan. Bryggan är fylld av norska båtar. 
Puerto Rico har en fin strand och bra promenader men otroligt mycket turister det är stor skillnad mot St Cruz som är en riktig spansk stad.
Vi mötte upp Peter och Otto vid flygplatsen, under en hel vecka fick vi rå om dom. Mycket bad, lek och spel. Vi tränade en del på att bygga torn och banor med dominobrickor. Otto och farfar har försökt fånga fisk från båten med bröd och hov, tyvärr ingen fångst. Nästan varje kväll avslutades med att tända ett tomtebloss imörkret. En dag var vi på hotellet som Johan, Carina, Sofia, Kajsa och Ebba bor på, fantastisk utsikt och god mat, lyxigt för oss båtboende. 
Efter en vecka i Puerto Rico tröttnade vi och seglade (Peter, Otto, Johan, Carina, Sofia, Kajsa, Ebba, Sune och jag) till Perto Mogan, Otto styrde en del av seglatsen, kanske blir han båtbiten. 
I Purto Mogan låg vi november 2010 innan vi selade över Atlanten. Häftigt att vara tillbaka.

På Johans högtidsdag hämtade vi honom vid hotellet i hyrbil och färden gick till en racerbana där han fick köra en Lotus i flera varv, häftig upplevelse när dom forsade fram! På kvällen firade vi honom med drink i båten och middag på Restaurang i Puerto Mogan Anders och Jessica har kommit till Gran Canario med.

Vi har vinkat av Peter och Otto för färd tillbaka till Kalmar, vi hoppas dom snart kommer tillbaka. 
Vi har bestämt oss för att ligga kvar i Puerto Mogan till i mitten av februari för snart kommer Anna, Nils, Alva och Ina på besök en vecka sedan är planen att tillbringa resten av vintern på La Gomera och La Palma.

Bilder får komma sena uppkopplingen är så seg.

4 kommentarer:

  1. Så mysigt att få träffa er den veckan! Släkten betyder mycket, ta hand om er nu! Kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Så mysigt att få träffa er den veckan! Släkten betyder mycket, ta hand om er nu! Kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Katarina/Kollitott26 januari 2016 kl. 12:06

    Så härligt med alla besök! Puerto Mogan var jättefint! Gissar att ni varit i den fina trädgårdsrestaurangen med grill - hoppas den finns kvar!

    SvaraRadera
  4. Så härligt för Peter o Otto o naturligtvis ER att få rå om varandra en vecka. Han berättade att han inte fick någon fick o inte hade sett några hajar, som han hade trott!! Han var så glad över att få vara hos er på båten. Kram på er :) Bodil

    SvaraRadera