Välkommen

Vi har startat den här bloggen för att släkt ,vänner och andra intresserade ska kunna följa ombyggnaden/förberedelserna inför vår långsegling med start sommaren 2010. Sy Palmina är en Najad 343 från 1983 som är förlängd i aktern och har fått peke i fören

fredag 28 december 2012

Julfirande på Azorerna


Sao.Miguel hot bath 001
Den 24 december firade vi med ett dopp som dagens höjdpunkt.

Sao.Miguel hot bath 005
Tomtar i blöt kan man också kalla det för.
Sao.Miguel hot bath 006

Tillsammans med ett Brittiskt par Malcolm och Galyna på båten Papillon tog vi ett julbad i dom varma källorna i byn Furnas. Namnet Furnas betyder “grotta” och kommer från dom många håligheter och springor i marken där det bubblar upp heta källor. Vid Poca daDona  Beija (Paradispoolerna) där det varma vattnet kommer från en het källa i en grotta som sedan blandas med vattnet från en kall flod så det blir ca 39 grader varmt. Perfekt temperatur , vi hade kunnat ligga i hur länge som helst.
Till kvällen firade vi jul med svensk julmat, mycket tack vare att Ann-Kristin och Katarina och Anders som försett oss med mat på deras besök i November. 
Vi bjöd våra engelska vänner på : Matjessill, Skärgårdssill, Svenska nubbar,  Janssons Frestelse, Köttbullar, Rödkål, Revbensspjäll (som lekte julskinka) Dom gillade verkligen våra fiskrätter.
Den 26 december var vi inbjudna att äta Brittisk julmat hos Malcolm och Galyna på båten Papillon. Det blev Förrätt: med gravad lax, Avokado, sallad och räksallad Huvudrätt: Fylld kalkonrulle, små baconlindade korvar , Baconlindade Fikon, brysselkål, potatismos. Dessert: Brittisk Julpudding med konjaks sås. Inte så olikt det svenska köket, tror att det bara är den Brittiska Julpuddingen som jag inte ätit tidigare.
God mat och trevligt umgänge hela helgen

1 kommentar:

  1. God fortsättning på Julen!! Har haft Peter, Ann o Otto hos mig på lutfiskmiddag idag...P.fick lax, gillar inte lutfisk. Kan väl hålla med om att det smakar inte mkt, men nu har vi ätit det,även denna Julen 2012 ;) Vill också passa på att Gratta dig Margareta som fyller år idag, hurra hurra!!! Nästa år blir det jämt fick jag veta ;) Kram på ER o ha det så bra! /Bodil

    SvaraRadera